Vorig jaar hebben we deze nieuwe website ontwikkeld. Hij wordt super goed bezocht en steeds meer fans van het TT Festival melden zich aan voor de nieuwsbrief. Zo kunnen we een grote groep fans informeren over de voortgang en het programma van het festival. Maar we willen niet alleen informeren, we willen ook graag naar jullie luisteren. Via Facebook en Twitter reageren jullie al in groten getale. En aangezien we het festival vóór jullie organiseren, vinden we die reacties erg belangrijk! Instagram kan daar nog verder aan bijdragen. Ons gloednieuwe Instagram account is nu in de lucht, dus je kunt ons direct volgen:https://www.instagram.com/assenttfestival. We zijn benieuwd naar jullie foto's, meningen en ideeën!

instagram

Het TT Festival 2016 zit er op. Wat waren jullie een fantastisch publiek! Zelfs de regendruppen op donderdag hebben jullie er niet van weerhouden om er een vet feest van te maken.

De organisatie is alweer bezig met de plannen voor 2017. Zodra er meer bekend is over het festival, brengen we jullie daarvan op de hoogte. Blijf ons ook volgen op Facebook en Twitter.

Bedankt voor jullie bezoek in 2016 en tot volgend jaar!

De 25-jarige Jeanine de Vries uit Waddinxveen nam vannacht van de acht overgebleven kandidaten om middernacht op het Radio NL podium in het centrum van Assen, de kroon en de sjerp voor de Miss TT Festival 2016 in ontvangst. 

Jeanine de Vries en Lauraine van der Werff Maurice Vos

Ambassadrice TT Festival 
“Wauw! Ik ben Miss TT Festival 2016 geworden!!”, reageert de kersverse Miss TT-Festival. Jeanine is van beroep tandartsassistente en in haar vrije tijd is ze vaak te vinden op het TT-circuit waar ze werkt als gridgirl. “Ik vind het superleuk om nu ook ambassadrice van het TT Festival te zijn!” Jeanine behaalde de hoogste score op de verschillende onderdelen van de verkiezing. Een vakkundige jury beoordeelde de verschillende onderdelen. De fotografen Eric-Jan Zwiers (FotoArtLine) en Maurice Vos beoordeelden de fotoshoots. Presentatie en catwalk zijn beoordeeld door Robin Hoven Lieuw Choy (12 Months of Beauty) en Lauraine van de Werff (Miss Drenthe 2012). 

Wildcard Miss Grand 
Naast de hoofdprijs van € 250,00 en diverse andere prijzen ontving Jeanine de Vries net als de 17-jarige Bente Vrieling uit Assen uit handen van Robin Hoven Lieuw Choy een wildcard voor de finale van de Miss Grand.nl verkiezing. Wie weet zien we onze Miss TT Festival 2016 Jeanine de Vries of Bente Vrieling straks stralen op het podium als Miss Grand.nl 2017.

radionl

Daar is 'ie dan, de line-up van het RADIONL podium tijdens het TT Festival. Tijdens de RADIONL Oranje zomertour vind je onder andere Jannes, Sieneke, A3aan Drost, Frans Duijts en Dean Saunders op de bune van RADIONL!

Donderdag 23 juni 2016

19.30 uur Rik Nijman
19.45 uur Susanne Veldmeijer
20.05 uur Ronde 1 Miss TT Festival 2016 verkiezing
20.25 uur Rene Becker
20.45 uur Kevin Koning
21.00 uur Tino Martin
21.20 uur Henk Dissel
21.40 uur Sieneke
22.00 uur Havenzangers
22.20 uur Henk Bernard
22.40 uur Pierre van Dam
23.00 uur Lytse Hille
23.20 uur Erik van Klinken
23.40 uur Henri van Velzen
23.59 uur Finale Miss TT Festival 2016 verkiezing
00.20 uur Jannes
00.45 uur Peter Beense
01.05 uur Tinus Hoekstra
01.25 uur 4 Party
01.50 uur Einde zomertoer live radio 
02.00 uur RADIONL Drive in show
03.00 uur Einde

Vrijdag 24 juni 2016

19.40 uur Dennis van Dijkhuizen
20.00 uur Stevan Bloema
20.15 uur Frans Duijts
20.40 uur Harten 10
21.00 uur Rox van Driel
21.20 uur Rene Karst
21.40 uur Stef Ekkel
22.00 uur Ronnie van Bemmel
22.20 uur Helemaal Hollands
22.40 uur Marlous
23.00 uur Dean Saunders
23.20 uur Gino Graus
23.40 uur A3aan Drost
23.59 uur Ancora
00.20 uur Marco de Hollander
00.40 uur Frank & Mirella
01.00 uur Tommy van den Hurk
01.15 uur Dennis van Veen (2 nrs)
01.23 uur Guus act
01.50 uur John Enter
02.10 uur Einde zomertoer live radio 
02.00 uur RADIONL Drive in show 
04.00 uur Einde

Zaterdag 25 juni 2016

20.00 uur Evert Wolters
20.20 uur Wesly Bronkhorst
20.40 uur Hessel Wijkstra
21.00 uur Tina Trucker
21.20 uur Pascal Redeker
21.40 uur Kees Verluijs
22.00 uur Belinda
22.20 uur Bert Zwier
22.40 uur Wimmie Bouma
23.00 uur Marlane
23.20 uur Stad & Land
23.40 uur Yosee
23.59 uur Ancora
00.20 uur Pascal Schipper
00.40 uur Kevin Smit
01.00 uur Jeroen Stevens
01.20 uur
01.40 uur
02.00 uur Einde zomertoer live radio 
02.00 uur RADIONL Drive in show
04.00 uur Einde

Er zijn in Assen een aantal stremmingen op het gebied van verkeer. Bezoekers van de binnenstad hebben te maken met de stremming van Overcingellaan, Kanaal Z.Z. en de Jan Fabriciusstraat. Hieronder twee kaartjes waarop staat aangegeven wanneer welke stremming van kracht is.

stremmingsnachts

stremmingoverdag

Het programma 2016 is bekend!

Vandaag is op ludieke wijze het programma van 2016 bekend gemaakt. Met persoonlijke boodschappen van een aantal artiesten. Bekijk hem hier:

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk de time-table.

Catawiki hoofdsponsor TT Festival

Online veilinghuis Catawiki is de hoofdsponsor van het TT Festival 2016. Vandaag zijn de handtekeningen gezet onder deze unieke samenwerking.

Catawiki is een online veilingplatform dat wereldwijd bijzondere objecten veilt, zoals oldtimers, sieraden, horloges, antiek en kunst.

Wij spreken van ‘niet zomaar een sponsorschap’. Het is een unieke samenwerking tussen Catawiki, het TT Festival en het TT Museum. Gezamenlijk worden er twee bijzondere online themaveilingen georganiseerd. Een algemene motorveiling en een TT Museum veiling. Bij de TT Museum veiling gaat het om bijzondere TT gerelateerde objecten, zoals objecten die gesigneerd zijn door bekende MotoGP rijders of artiesten die op het TT Festival optreden.

Catawiki, die haar oorsprong in Assen vindt, wil met deze samenwerking een bijdrage leveren aan het op de kaart zetten van Assen als motorstad en tegelijk haar wekelijkse klassieke motorenveiling te promoten: www.catawiki.nl/motoren-brommerveiling.

Met de TT Museum veiling ondersteunt Catawiki het museum. De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks naar het TT Museum. Catawiki, het TT Museum en het TT Festival brengen gezamenlijk een groot netwerk in contact met motoren, Assen en met elkaar.

De online themaveilingen starten rondom het TT Festival. Op de informatieschermen tijdens het festival zullen de veilingobjecten getoond worden.

Motor terug in de stad!

Veel gehoord: 'we missen de motor in het centrum, het is teveel een muziek festival geworden'.

De herinnering van kartraces op de Weiersstraat, het motorvermaak voor de Miro en de burnouts van de motoren voor Hotel de Jonge, werden door trouwe bezoekers van het TT Festival gemist.

Identiteit van het TT Festival

In 2015 hebben we de (hernieuwde) identiteit van het festival verwoord in 1 zin: Dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en brandend rubber. Naast muziek een prominentere rol voor motoren en actie.

In 2016 motorvermaak verder uitbreiden

In 2016 voor het eerst 4 dagen festival! Daarom ook geen 2 maar 3 avonden vermaak op de Weiersstraat, donderdag t/m zaterdag. Ook dit jaar worden de TT Nightride en de TT Toertocht georganiseerd. Vers van de pers: inschrijvingen TT Nightride op dit moment bijna 300 en de TT Toertocht inmiddels al 80. Het motorvermaak wordt niet alleen in dagen uitgebreid, maar er is ook een grotere variatie aan motorvermaak.

Woensdag: Unieke opening van het TT Festival

Het TT Festival wordt dit jaar op woensdagavond geopend met een grote demo-show op de Vaart. De Vaart wordt aan het begin van de avond omgetoverd tot de Eurol Action Strip. Een aantal rijders zal hier met ronkende motoren en brandend rubber een demonstratie geven met Dragrace voertuigen en motoren. Een unieke opening van het festival!

Donderdag: Lokale helden

Op donderdagavond zullen de lokale helden optreden. Zoals wethouder Ruud Wiersema uit Assen altijd zegt: 'wat je dichtbij hebt, hoef je niet van ver te halen'.

Net als vorig jaar zal Martijn Brink van Perfect Freestyle zijn motorstunts vertonen. Daarnaast is met Barry Veneman, bondscoach KNMV wegrace, een mooi programma samengesteld met 5 teams van de Junior Track: Racekids, Junioren B, Open 50/Zelfbouw, NSF, Supermoto. Dit wordt aangevuld met een optreden van American Spinningwheels. Deze rijden met bijzondere voertuigen waar letterlijk de vonken van af spatten. Tenslotte rijden er nog een aantal auto's van Furori. Dit zijn zogenaamde 'funcars'.

Vrijdag: Traditie en klassieke shows

Op de vrijdag start aan het begin van de middag de TT Toertocht en om 19.30 uur start de TT Nightride. We verwachten dit jaar nog meer deelnemers. De Weiersstraat wordt op vrijdagavond gevuld door de stuntmannen van Daring Dantes. Er is een klassieke auto- en motorstuntshow met bizarre stunts, veel vuur, genoeg oooh en aaah momentjes en een goede dosis humor. Daarnaast is er een streetbike show waarbij door 2 mensen op 1 motor stunts worden uitgevoerd.

Zaterdag: Monsterlijk

Op zaterdag wordt de Weiersstraat in beslag genomen door Monster Energy. Monster Energy identificeert zich met extreme sporten en stunts. Naast motorstunts wordt hier het asfalt op de proef gesteld door een echte driftcar.

Naast motoren dus ook auto's en andere voertuigen, als het maar ronkende motoren heeft en zorgt voor brandend rubber! Kortom: actie!

Meerdere namen voor het TT Festival 2016 bekend

Naast John Coffey komen ook Lil Kleine, Manuel & Géza, De Rooie Jager Roodshow en The Brahms. Eerder hebben we al bekend gemaakt dat RADIONL ook dit jaar weer op de Brink in Assen komt. Een veel, veel motorvermaak. Heel binnenkort volgt het volledige programma. Dus blijf ons volgen!

De motor is terug op het festival, en hoe!

10 maart 2016

nightride
 

De TT NightRide en de TT Toertocht pakken op vrijdag 24 juni weer groots uit. Binnenkort starten hiervoor de inschrijvingen. En op de Weiersstraat is vanaf donderdag 23 juni drie avonden lang een gevarieerd programma met ronkende motoren en brandend rubber.

Houd voor nieuws over de inschrijvingen en de programmering onze website en Facebookpagina in de gaten.

 

Ontwerp jij het TT Festival suikerzakje voor 2016?

10 maart 2016

Met de suikerzakjeswedstrijd is een nieuwe traditie gestart. Na het succes van vorig jaar, dagen we jullie opnieuw uit om het TT Festival suikerzakje voor 2016 te ontwerpen.

Misschien ligt jouw ontwerp straks wel naast ieder kopje koffie in Assen. Daarnaast ontvangt de winnaar een compleet verzorgd weekendje weg in Assen voor 4 personen!

Meedoen? Lever vóór 1 mei 2016 je ontwerp aan.

Winnende ontwerp 2015: Nico Keating

Winnende ontwerp 2015: Nico Keating

Voorwaarden

  • Ontwerp een uniek logo voor de suikerzakjes voor het TT Festival 2016. Houd er rekening mee dat het logo goed leesbaar/zichtbaar moet zijn op een suikerzakje (afmetingen 55×88 mm, bestand aan leveren in JPG).
  • Stuur je ontwerp vóór 1 mei 2016 naar ttfestival@assen.nl o.v.v. suiker.
  • De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury.
  • Het winnende logo wordt gedrukt op 30.000 suikerzakjes. Deze suikerzakjes worden door verschillende horeca ondernemingen in de binnenstad van Assen gebruikt voor en tijdens de TT-week van 18 t/m 26 juni 2016.
  • De prijs is een compleet verzorgd weekendje weg in Assen. De winnaar kan een keuze maken uit de volgende weekenden: 27/28 augustus 2016, 24/25 september 2016 of 29/30 oktober 2016. De prijs is niet in te wisselen voor geld of over te dragen aan een ander.

Nog 115 dagen om je vrienden uit te nodigen!

27 februari 2016

Nog niemand uitgenodigd voor het TT Festival 2016? Geen probleem, je hebt nog 115 dagen. Uitnodigen doe je heel simpel met door deze video op Facebook te delen met je vrienden.