Het programma 2016 is bekend!

Vandaag is op ludieke wijze het programma van 2016 bekend gemaakt. Met persoonlijke boodschappen van een aantal artiesten. Bekijk hem hier:

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk de time-table.

Catawiki hoofdsponsor TT Festival

Online veilinghuis Catawiki is de hoofdsponsor van het TT Festival 2016. Vandaag zijn de handtekeningen gezet onder deze unieke samenwerking.

Catawiki is een online veilingplatform dat wereldwijd bijzondere objecten veilt, zoals oldtimers, sieraden, horloges, antiek en kunst.

Wij spreken van ‘niet zomaar een sponsorschap’. Het is een unieke samenwerking tussen Catawiki, het TT Festival en het TT Museum. Gezamenlijk worden er twee bijzondere online themaveilingen georganiseerd. Een algemene motorveiling en een TT Museum veiling. Bij de TT Museum veiling gaat het om bijzondere TT gerelateerde objecten, zoals objecten die gesigneerd zijn door bekende MotoGP rijders of artiesten die op het TT Festival optreden.

Catawiki, die haar oorsprong in Assen vindt, wil met deze samenwerking een bijdrage leveren aan het op de kaart zetten van Assen als motorstad en tegelijk haar wekelijkse klassieke motorenveiling te promoten: www.catawiki.nl/motoren-brommerveiling.

Met de TT Museum veiling ondersteunt Catawiki het museum. De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks naar het TT Museum. Catawiki, het TT Museum en het TT Festival brengen gezamenlijk een groot netwerk in contact met motoren, Assen en met elkaar.

De online themaveilingen starten rondom het TT Festival. Op de informatieschermen tijdens het festival zullen de veilingobjecten getoond worden.

Motor terug in de stad!

Veel gehoord: 'we missen de motor in het centrum, het is teveel een muziek festival geworden'.

De herinnering van kartraces op de Weiersstraat, het motorvermaak voor de Miro en de burnouts van de motoren voor Hotel de Jonge, werden door trouwe bezoekers van het TT Festival gemist.

Identiteit van het TT Festival

In 2015 hebben we de (hernieuwde) identiteit van het festival verwoord in 1 zin: Dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en brandend rubber. Naast muziek een prominentere rol voor motoren en actie.

In 2016 motorvermaak verder uitbreiden

In 2016 voor het eerst 4 dagen festival! Daarom ook geen 2 maar 3 avonden vermaak op de Weiersstraat, donderdag t/m zaterdag. Ook dit jaar worden de TT Nightride en de TT Toertocht georganiseerd. Vers van de pers: inschrijvingen TT Nightride op dit moment bijna 300 en de TT Toertocht inmiddels al 80. Het motorvermaak wordt niet alleen in dagen uitgebreid, maar er is ook een grotere variatie aan motorvermaak.

Woensdag: Unieke opening van het TT Festival

Het TT Festival wordt dit jaar op woensdagavond geopend met een grote demo-show op de Vaart. De Vaart wordt aan het begin van de avond omgetoverd tot de Eurol Action Strip. Een aantal rijders zal hier met ronkende motoren en brandend rubber een demonstratie geven met Dragrace voertuigen en motoren. Een unieke opening van het festival!

Donderdag: Lokale helden

Op donderdagavond zullen de lokale helden optreden. Zoals wethouder Ruud Wiersema uit Assen altijd zegt: 'wat je dichtbij hebt, hoef je niet van ver te halen'.

Net als vorig jaar zal Martijn Brink van Perfect Freestyle zijn motorstunts vertonen. Daarnaast is met Barry Veneman, bondscoach KNMV wegrace, een mooi programma samengesteld met 5 teams van de Junior Track: Racekids, Junioren B, Open 50/Zelfbouw, NSF, Supermoto. Dit wordt aangevuld met een optreden van American Spinningwheels. Deze rijden met bijzondere voertuigen waar letterlijk de vonken van af spatten. Tenslotte rijden er nog een aantal auto's van Furori. Dit zijn zogenaamde 'funcars'.

Vrijdag: Traditie en klassieke shows

Op de vrijdag start aan het begin van de middag de TT Toertocht en om 19.30 uur start de TT Nightride. We verwachten dit jaar nog meer deelnemers. De Weiersstraat wordt op vrijdagavond gevuld door de stuntmannen van Daring Dantes. Er is een klassieke auto- en motorstuntshow met bizarre stunts, veel vuur, genoeg oooh en aaah momentjes en een goede dosis humor. Daarnaast is er een streetbike show waarbij door 2 mensen op 1 motor stunts worden uitgevoerd.

Zaterdag: Monsterlijk

Op zaterdag wordt de Weiersstraat in beslag genomen door Monster Energy. Monster Energy identificeert zich met extreme sporten en stunts. Naast motorstunts wordt hier het asfalt op de proef gesteld door een echte driftcar.

Naast motoren dus ook auto's en andere voertuigen, als het maar ronkende motoren heeft en zorgt voor brandend rubber! Kortom: actie!

Meerdere namen voor het TT Festival 2016 bekend

Naast John Coffey komen ook Lil Kleine, Manuel & Géza, De Rooie Jager Roodshow en The Brahms. Eerder hebben we al bekend gemaakt dat RADIONL ook dit jaar weer op de Brink in Assen komt. Een veel, veel motorvermaak. Heel binnenkort volgt het volledige programma. Dus blijf ons volgen!

De motor is terug op het festival, en hoe!

10 maart 2016

nightride
 

De TT NightRide en de TT Toertocht pakken op vrijdag 24 juni weer groots uit. Binnenkort starten hiervoor de inschrijvingen. En op de Weiersstraat is vanaf donderdag 23 juni drie avonden lang een gevarieerd programma met ronkende motoren en brandend rubber.

Houd voor nieuws over de inschrijvingen en de programmering onze website en Facebookpagina in de gaten.

 

Ontwerp jij het TT Festival suikerzakje voor 2016?

10 maart 2016

Met de suikerzakjeswedstrijd is een nieuwe traditie gestart. Na het succes van vorig jaar, dagen we jullie opnieuw uit om het TT Festival suikerzakje voor 2016 te ontwerpen.

Misschien ligt jouw ontwerp straks wel naast ieder kopje koffie in Assen. Daarnaast ontvangt de winnaar een compleet verzorgd weekendje weg in Assen voor 4 personen!

Meedoen? Lever vóór 1 mei 2016 je ontwerp aan.

Winnende ontwerp 2015: Nico Keating

Winnende ontwerp 2015: Nico Keating

Voorwaarden

  • Ontwerp een uniek logo voor de suikerzakjes voor het TT Festival 2016. Houd er rekening mee dat het logo goed leesbaar/zichtbaar moet zijn op een suikerzakje (afmetingen 55×88 mm, bestand aan leveren in JPG).
  • Stuur je ontwerp vóór 1 mei 2016 naar ttfestival@assen.nl o.v.v. suiker.
  • De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury.
  • Het winnende logo wordt gedrukt op 30.000 suikerzakjes. Deze suikerzakjes worden door verschillende horeca ondernemingen in de binnenstad van Assen gebruikt voor en tijdens de TT-week van 18 t/m 26 juni 2016.
  • De prijs is een compleet verzorgd weekendje weg in Assen. De winnaar kan een keuze maken uit de volgende weekenden: 27/28 augustus 2016, 24/25 september 2016 of 29/30 oktober 2016. De prijs is niet in te wisselen voor geld of over te dragen aan een ander.

Nog 115 dagen om je vrienden uit te nodigen!

27 februari 2016

Nog niemand uitgenodigd voor het TT Festival 2016? Geen probleem, je hebt nog 115 dagen. Uitnodigen doe je heel simpel met door deze video op Facebook te delen met je vrienden.