Motorvermaak

Action on Wheels

De afgelopen jaren hebben we de ronkende motoren en de geur van brandend rubber weer naar de binnenstad gehaald. De TT NightRide is groter dan ooit en op de Weiersstraat hebben we sinds twee jaar een mooi programma met onder andere veel motor- en autospektakel. Ook dit jaar is het thema 'Action on Wheels' of zoals we in het Nederlands zeggen: actie op wielen.

IMG 2248

Donderdag

Op donderdagavond hebben we een bomvol en gevarieerd programma. Er zijn races met NSF motoren. Mike Velthuijzen verhit het asfalt met zijn MotoGP2 en ook de Warhorse Dragrace auto zal dit jaar de motor starten. Tim Coronel levert met zijn driftauto een serieuze bijdrage aan de geur van brandend rubber.

En...... terug van heel lang weggeweest. We gaan weer karten!!!!! Het team van Rocli Racing kart in een spannende wedstrijd om de 'TT Festival bokaal'.

Vrijdag

Op de vrijdag start aan het begin van de middag de TT Toertocht en om 19.30 uur start de TT NightRide. Vorig jaar deden zo'n 800 motoren mee met de TT NightRide en 220 motoren met de TT Toertocht. Dat waren recordaantallen. En niet alleen in deelnemers hebben we vorig jaar een record geboekt. Ook in het aantal toeschouwers. De deelnemers werden aangemoedigd door zo'n 10.000 bezoekers die langs de route in het centrum van Assen stonden. Ook dit jaar gaat de TT NightRide weer dwars door het centrum van Assen.

De Weiersstraat wordt op vrijdagavond gevuld door Perfect Freestyle en de Monster Energy BMX stunt show. Acrobatiek, stunts en actie tot de max. Daarnaast wordt de Weiersstraat opgesierd door stoere, mooie dames die in de finale strijden om de titel van Miss TT Festival 2017.

DonderdagLR YVF 0436

Zaterdag

Op zaterdag wordt de Weiersstraat nogmaals in beslag genomen door Monster Energy. Perfect Freestyle uit Assen en The Legend Stunt Team uit Rusland vertonen spannende stunts op de motor. Je vraagt je toch af hoe je zo'n motor nog onder controle houdt als je een handstand op de tank maakt. Maar deze mannen kunnen dat! En niemand minder dan Rick van Goethem laat de banden van zijn driftauto gieren.

Rob Timmerman IMG 0021

Action on Wheels, dat is veel ronkende motoren en de geur van brandend rubber!!