Veel Nederlandse artiesten bij RADIONL op het TT Festival

Drie avonden lang betreden meer dan 40 artiesten het podium. Een super line-up! Dat wordt de handen op de schouders en meelopen in de polonaise. Kom jij ook meezingen op 22, 23 en 24 juni?

Donderdag 22 juni

RADIONL start op de donderdag met onder andere René Froger, Frans Bauer, Jannes en Frans Duijts. Maar ook Mike Peterson, Danny Froger, Vinzzent, Doenja, Erik van Klinken, de Dikdakkers en nog veel meer artiesten van eigen bodem treden die avond op.

Radionl

Vrijdag 23 juni

Op vrijdag speelt de band Total Eclips. De band wordt afgewisseld met optredens van Jeffrey Kuipers, Marco de Hollander, Sieneke, Helemaal Hollands en Ancora.

Zaterdag 24 juni

RADIONL sluit op de zaterdag af met onder andere Kevin Pare, Stevan Bloema, Pieter van der Zweep, Ellen Jannink, John Enter, Tamara Tol, Havenzangers, Dean Saunders, Snollebollekes en Kees Haak.

Kijk hier voor het volledige programma en hier voor de timetable.

 

Inschrijving gestart

Na het daverende succes van vorig jaar, waarbij meer dan 800 motoren meereden tijdens de Univé TT NightRide en 220 toerrijders met de MotoPort Assen TT Toertocht, worden ook dit jaar beide evenementen weer georganiseerd.

Ondanks dat de wedstrijddag van de TT verplaatst is naar de zondag, blijven de TT Toertocht en de TT NightRide traditiegetrouw op de vrijdagmiddag en -avond.

Noteer daarom vrijdag 23 juni alvast in je agenda!

 

Univé TT NightRide

 
unive
 

Vanaf 19:30 uur zal het centrum van Assen weer worden opgeschud door het geluid van honderden ronkende motoren. Duizenden toeschouwers staan aan de kant om alle deelnemers met luid applaus te begroeten en warm te onthalen.

De route van de Univé TT NightRide gaat volledig door het stadscentrum. Vanaf de start bij de Bonte Wever vertrekken we onder begeleiding van ervaren motorbegeleiders richting het centrum van Assen.

Deelname is geheel gratis en na afloop ontvang je ook nog een gratis consumptie.

Programma

 • Inschrijving - tussen 17:00 en 18:45 uur
 • Briefing - tussen 19:00 en 19:15 uur
 • Gereed maken voor vertrek - vanaf 19:15 uur
 • Start TT NightRide - 19:30 uur
 • Einde TT NightRide - 20:30 uur

 

MotoPort Assen TT Toertocht

 
motoport
 

De organisator van de allereerste Tourist Trophy (TT) in 1925, de Motorclub Assen en Omstreken, zal ook dit jaar weer de MotoPort Assen TT Toertocht met zorg uitzetten. De circa 175 kilometer lange route, welke start vanaf De Bonte Wever in Assen, zal worden aangeduid met routeborden en voert je langs vele interessante en leuke plekjes die zeker de moeite waard zijn om even te stoppen. 

Deelname aan de TT Toertocht kost € 10,00, te voldoen bij aankomst in De Bonte Wever. Hiervoor krijg je voor aanvang een kop koffie of thee met appelgebak en een consumptie + versnapering tijdens de pitstop.

De TT Toertocht is aangemerkt als KNMV Toertocht waardoor deze meetelt voor de Nationale Club-Toercompetitie!

Voor GPS-bezitters is de route een dag voor aanvang te downloaden.

Programma

 • Aanmelden - tussen 11:00 en 13:00 uur
 • Starttijd - tussen 12:00 en 14:00 uur
 • Eindtijd - ca. 18:00 uur

 

Inschrijven

Inschrijving voor beide evenementen kan tot en met 22 juni 2017. Na inschrijving volgt meer informatie.
Let op: deelname aan beide evenementen is alleen mogelijk met een verzekerd en gekentekend motorrijtuig!

 

Ik meld mij aan voor:
TT Nightride TT Toertocht TT Nightride en Toertocht

 

Persoonsgegevens:

We kunnen aftellen, over 100 dagen weer 4 nachten feest!

Er komen dit jaar 8 muziekpodia op de inmiddels bekende plekken. Op de kop van de Vaart zal, na het succes van vorig jaar, weer een groot reuzenrad komen te staan. Naast muziek is er ‘action on wheels’ op de Weiersstraat oftewel motorvermaak en zal de TT NightRide traditiegetrouw plaatsvinden op de vrijdagavond. Vorig jaar is de organisatie in het klein gestart met een merchandise markt in de Torenlaan. Deze wordt in 2017 groter en verder uitgebreid met motoren. Er wordt een ware TT beleving neergezet.

Zodra de programmering rond is, zullen we jullie daarover berichten. Dus houd de website in de gaten en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Prijsvraag suikerzakjes 2017

Met de suikerzakjeswedstrijd is een nieuwe traditie gestart. Na het succes van de afgelopen 2 jaar jaar, dagen we jullie opnieuw uit hét TT Festival suikerzakje voor 2017 te ontwerpen. Misschien ligt jouw ontwerp straks wel naast ieder kopje koffie in Assen! 

SuikerzakjeYVF 1857

De opdracht

Ontwerp een uniek logo voor hét TT Festival suikerzakje 2017. Bij het TT Festival gaat het om dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber! Indien je data gebrukt, kijk dan even goed op de website voor de juiste data. Met verkeerde data kunnen we het ontwerp helaas niet gebruiken.

Houd er rekening mee dat het logo goed leesbaar/zichtbaar moet zijn op een suikerzakje: afmetingen 55×88 mm. Het bestand kan aangeleverd worden in jpg of pdf. Mail je ontwerp voor 5 april 2017 naar info@ttfestival.nl o.v.v. suikerzakje.

Het ontwerp wordt eigendom van het TT Festival en mag niet eerder bekend worden gemaakt cq worden gebruikt door anderen of voor andere doeleinden.

De prijs

De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Naast de jury mag ook het publiek stemmen. Uit alle inzendingen wordt een voorselectie gemaakt en deze wordt gepubliceerd op Facebook. Het publiek kan via Facebook stemmen op de geselecteerde ontwerpen. Uiteindelijk bepaalt het publiek dus de winnaar. 

Het winnende logo wordt gedrukt op 30.000 suikerzakjes. Deze suikerzakjes worden gebruikt voor en tijdens de TT-week 2017 door de verschillende horeca ondernemingen in de binnenstad van Assen. Zolang de voorraad strekt uiteraard. 

Daarnaast ontvangt de winnaar een geheel verzorgd weekend in het centrum van Assen voor vier personen, inclusief overnachting.

Er is een aantal vooraf vastgestelde weekenden waaruit gekozen kan worden. De prijs is niet in te wisselen voor geld of over te dragen aan een ander.

In 2016 won Jeanine de Vries de titel van Miss TT Festival 2016. Inmiddels heeft Jeanine een glanscarrière. Ze heeft de titel Supermodel Netherlands gewonnen en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Supermodel International verkiezing 2017.

DonderdagLR YVF 0531

Ook kans maken op de titel en een carrière in de modellenwereld? Geef je dan nu op voor de Miss TT Festival verkiezing 2017.

We zijn op zoek naar leuke, stoere, spontane en gezellige meiden die kans willen maken op de titel. Ben jij tussen de 18 en 28 jaar? Beschikbaar op 21, 22, 23 en 24 juni tijdens het TT Festival? Geef je dan nu op en maak kans op de titel, de kroon en een fantastische prijs!

Opgeven kan tot 14 mei 2017 via dit aanmeldingsformulier.

Vorig jaar hebben we deze nieuwe website ontwikkeld. Hij wordt super goed bezocht en steeds meer fans van het TT Festival melden zich aan voor de nieuwsbrief. Zo kunnen we een grote groep fans informeren over de voortgang en het programma van het festival. Maar we willen niet alleen informeren, we willen ook graag naar jullie luisteren. Via Facebook en Twitter reageren jullie al in groten getale. En aangezien we het festival vóór jullie organiseren, vinden we die reacties erg belangrijk! Instagram kan daar nog verder aan bijdragen. Ons gloednieuwe Instagram account is nu in de lucht, dus je kunt ons direct volgen:https://www.instagram.com/assenttfestival. We zijn benieuwd naar jullie foto's, meningen en ideeën!

instagram

Het TT Festival 2016 zit er op. Wat waren jullie een fantastisch publiek! Zelfs de regendruppen op donderdag hebben jullie er niet van weerhouden om er een vet feest van te maken.

De organisatie is alweer bezig met de plannen voor 2017. Zodra er meer bekend is over het festival, brengen we jullie daarvan op de hoogte. Blijf ons ook volgen op Facebook en Twitter.

Bedankt voor jullie bezoek in 2016 en tot volgend jaar!

Het programma 2016 is bekend!

Vandaag is op ludieke wijze het programma van 2016 bekend gemaakt. Met persoonlijke boodschappen van een aantal artiesten. Bekijk hem hier:

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk de time-table.

Catawiki hoofdsponsor TT Festival

Online veilinghuis Catawiki is de hoofdsponsor van het TT Festival 2016. Vandaag zijn de handtekeningen gezet onder deze unieke samenwerking.

Catawiki is een online veilingplatform dat wereldwijd bijzondere objecten veilt, zoals oldtimers, sieraden, horloges, antiek en kunst.

Wij spreken van ‘niet zomaar een sponsorschap’. Het is een unieke samenwerking tussen Catawiki, het TT Festival en het TT Museum. Gezamenlijk worden er twee bijzondere online themaveilingen georganiseerd. Een algemene motorveiling en een TT Museum veiling. Bij de TT Museum veiling gaat het om bijzondere TT gerelateerde objecten, zoals objecten die gesigneerd zijn door bekende MotoGP rijders of artiesten die op het TT Festival optreden.

Catawiki, die haar oorsprong in Assen vindt, wil met deze samenwerking een bijdrage leveren aan het op de kaart zetten van Assen als motorstad en tegelijk haar wekelijkse klassieke motorenveiling te promoten: www.catawiki.nl/motoren-brommerveiling.

Met de TT Museum veiling ondersteunt Catawiki het museum. De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks naar het TT Museum. Catawiki, het TT Museum en het TT Festival brengen gezamenlijk een groot netwerk in contact met motoren, Assen en met elkaar.

De online themaveilingen starten rondom het TT Festival. Op de informatieschermen tijdens het festival zullen de veilingobjecten getoond worden.

Motor terug in de stad!

Veel gehoord: 'we missen de motor in het centrum, het is teveel een muziek festival geworden'.

De herinnering van kartraces op de Weiersstraat, het motorvermaak voor de Miro en de burnouts van de motoren voor Hotel de Jonge, werden door trouwe bezoekers van het TT Festival gemist.

Identiteit van het TT Festival

In 2015 hebben we de (hernieuwde) identiteit van het festival verwoord in 1 zin: Dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en brandend rubber. Naast muziek een prominentere rol voor motoren en actie.

In 2016 motorvermaak verder uitbreiden

In 2016 voor het eerst 4 dagen festival! Daarom ook geen 2 maar 3 avonden vermaak op de Weiersstraat, donderdag t/m zaterdag. Ook dit jaar worden de TT Nightride en de TT Toertocht georganiseerd. Vers van de pers: inschrijvingen TT Nightride op dit moment bijna 300 en de TT Toertocht inmiddels al 80. Het motorvermaak wordt niet alleen in dagen uitgebreid, maar er is ook een grotere variatie aan motorvermaak.

Woensdag: Unieke opening van het TT Festival

Het TT Festival wordt dit jaar op woensdagavond geopend met een grote demo-show op de Vaart. De Vaart wordt aan het begin van de avond omgetoverd tot de Eurol Action Strip. Een aantal rijders zal hier met ronkende motoren en brandend rubber een demonstratie geven met Dragrace voertuigen en motoren. Een unieke opening van het festival!

Donderdag: Lokale helden

Op donderdagavond zullen de lokale helden optreden. Zoals wethouder Ruud Wiersema uit Assen altijd zegt: 'wat je dichtbij hebt, hoef je niet van ver te halen'.

Net als vorig jaar zal Martijn Brink van Perfect Freestyle zijn motorstunts vertonen. Daarnaast is met Barry Veneman, bondscoach KNMV wegrace, een mooi programma samengesteld met 5 teams van de Junior Track: Racekids, Junioren B, Open 50/Zelfbouw, NSF, Supermoto. Dit wordt aangevuld met een optreden van American Spinningwheels. Deze rijden met bijzondere voertuigen waar letterlijk de vonken van af spatten. Tenslotte rijden er nog een aantal auto's van Furori. Dit zijn zogenaamde 'funcars'.

Vrijdag: Traditie en klassieke shows

Op de vrijdag start aan het begin van de middag de TT Toertocht en om 19.30 uur start de TT Nightride. We verwachten dit jaar nog meer deelnemers. De Weiersstraat wordt op vrijdagavond gevuld door de stuntmannen van Daring Dantes. Er is een klassieke auto- en motorstuntshow met bizarre stunts, veel vuur, genoeg oooh en aaah momentjes en een goede dosis humor. Daarnaast is er een streetbike show waarbij door 2 mensen op 1 motor stunts worden uitgevoerd.

Zaterdag: Monsterlijk

Op zaterdag wordt de Weiersstraat in beslag genomen door Monster Energy. Monster Energy identificeert zich met extreme sporten en stunts. Naast motorstunts wordt hier het asfalt op de proef gesteld door een echte driftcar.

Naast motoren dus ook auto's en andere voertuigen, als het maar ronkende motoren heeft en zorgt voor brandend rubber! Kortom: actie!

Meerdere namen voor het TT Festival 2016 bekend

Naast John Coffey komen ook Lil Kleine, Manuel & Géza, De Rooie Jager Roodshow en The Brahms. Eerder hebben we al bekend gemaakt dat RADIONL ook dit jaar weer op de Brink in Assen komt. Een veel, veel motorvermaak. Heel binnenkort volgt het volledige programma. Dus blijf ons volgen!

De motor is terug op het festival, en hoe!

10 maart 2016

nightride
 

De TT NightRide en de TT Toertocht pakken op vrijdag 24 juni weer groots uit. Binnenkort starten hiervoor de inschrijvingen. En op de Weiersstraat is vanaf donderdag 23 juni drie avonden lang een gevarieerd programma met ronkende motoren en brandend rubber.

Houd voor nieuws over de inschrijvingen en de programmering onze website en Facebookpagina in de gaten.

 

Ontwerp jij het TT Festival suikerzakje voor 2016?

10 maart 2016

Met de suikerzakjeswedstrijd is een nieuwe traditie gestart. Na het succes van vorig jaar, dagen we jullie opnieuw uit om het TT Festival suikerzakje voor 2016 te ontwerpen.

Misschien ligt jouw ontwerp straks wel naast ieder kopje koffie in Assen. Daarnaast ontvangt de winnaar een compleet verzorgd weekendje weg in Assen voor 4 personen!

Meedoen? Lever vóór 1 mei 2016 je ontwerp aan.

Winnende ontwerp 2015: Nico Keating

Winnende ontwerp 2015: Nico Keating

Voorwaarden

 • Ontwerp een uniek logo voor de suikerzakjes voor het TT Festival 2016. Houd er rekening mee dat het logo goed leesbaar/zichtbaar moet zijn op een suikerzakje (afmetingen 55×88 mm, bestand aan leveren in JPG).
 • Stuur je ontwerp vóór 1 mei 2016 naar ttfestival@assen.nl o.v.v. suiker.
 • De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury.
 • Het winnende logo wordt gedrukt op 30.000 suikerzakjes. Deze suikerzakjes worden door verschillende horeca ondernemingen in de binnenstad van Assen gebruikt voor en tijdens de TT-week van 18 t/m 26 juni 2016.
 • De prijs is een compleet verzorgd weekendje weg in Assen. De winnaar kan een keuze maken uit de volgende weekenden: 27/28 augustus 2016, 24/25 september 2016 of 29/30 oktober 2016. De prijs is niet in te wisselen voor geld of over te dragen aan een ander.

Nog 115 dagen om je vrienden uit te nodigen!

27 februari 2016

Nog niemand uitgenodigd voor het TT Festival 2016? Geen probleem, je hebt nog 115 dagen. Uitnodigen doe je heel simpel met door deze video op Facebook te delen met je vrienden.