20 t/m 28 juni 2020
nl Dutch en English de German

Daar is hij dan!! De officiële aftermovie TT Festival 2018

Van 27 t/m 30 juni 2018 vond het jaarlijkse TT Festival plaats. Op 8 podia in het centrum van Assen traden verschillende artiesten op zoals Bizzey, Mooi Wark, Bruno & Diaz, Bøkkers, JeBroer, Jan Smit, Supergaande, Dilana Smith, SBMG, Tino Martin, 2 Brothers on the 4th Floor, Tony Junior, Vangrail, Ben Liebrand, 5th Wheel, Melrose en nog veel meer top acts!

 

Op het plein ‘Action on Wheels’ waren twee avonden lang de vetste motorstunts te zien. En op vrijdagavond de TT NightRide waar dit jaar 1100 motoren aan meededen. Kortom veel actie veel op wielen dus.

 

Jullie waren fantastisch! Bedankt voor jullie komst, jullie hebben er weer een super gezellig feest van gemaakt. Tot volgend jaar! 

 

Het TT Festival is dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber!

TT Nachten

De ‘TT Nachten’ is de nieuwe verzamelnaam voor het ‘oude’ TT Festival. De invulling van de TT Nachten zal vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren. Tradities als de TT NightRide blijven bestaan, maar de Stichting TT Week Assen zal natuurlijk ook nieuwe onderdelen toevoegen om de bezoeker te blijven verrassen.


Toekomstplannen

Komend jaar wordt onderzocht of de kermis vanaf 2021 naar het centrum verplaatst kan worden. “Hiermee willen we de verbinding tussen de lokale ondernemers, het MKB en TT Festival versterken. Het moet een bijdrage leveren aan de economische spin-off.”, aldus festivaldirecteur Sander ten Bosch. Dit heeft uiteraard effect op de inrichting van het totale festivalterrein, deze zal anders ingericht worden.


Ook wil het festival verdere stappen maken op het gebied van duurzaamheid. Sander ten Bosch: “Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld weinig grip op de afvalstromen. Dat is iets wat moet veranderen.”.


Het TT Festival streeft tevens naar een veilig festival. De gemeente Assen heeft de afgelopen jaren het meenemen van glas verboden en ook de verkoop van glas en blik tijdens het festival verboden. Het TT Festival wil de komende jaren nog meer maatregelen treffen om het meenemen van glas en blik te voorkomen.


Talent uit Drenthe een podium bieden, dat is één van de doelstellingen voor komende jaren. Of het nu gaat om muzikaal talent dat optreedt een van de podia, lokaal motortalent of talentvolle ondernemers die hun diensten leveren of via Innofest  hun prototype kunnen testen op het TT Festival. Sander ten Bosch “Deze provincie heeft veel talentvolle inwoners. Die willen wij letterlijk of figuurlijk een podium bieden.”.


Het TT Festival heeft een grote attractieve kermis en er wordt al jaren een TT Kidsfestival georganiseerd. Maar Stichting TT Week Assen wil de jeugd nog actiever betrekken bij het festival, bijvoorbeeld door een lespakket te ontwikkelen voor basisscholen.